Bananenbrood
Lekker! Een plak bananenbrood maakt jouw dag weer goed! Lekker bij de koffie en een goed gesprek, of bij de pompoensoep
!
Lunch/Tussendoor voor 1 brood (ca. 12 plakken)
Ingrediënten
3 of 4 rijpe
geprakte bananen
70 gram gesmolten roomboter
180 gram ahorn- of agavesiroop
1 losgeklopt ei
1 theelepel vanille extract (of zaadjes uit vanillestokje)
1 theelepel baking soda
1 theelepel kaneel
snufje zout
200 gram boekweit- of speltmeel
60 gram havermoutvlokken of amandelmeel
Voor de vulling: Gemengde noten, zaden en pitten, gedroogde vijgen in stukjes, cranberries, rozijnen etc. naar wens. Kies 3 soorten voor een lekker gevuld brood.
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 175 °C.
Meng de gesmolten boter door de geprakte bananen en voeg dan de siroop, vanille en het ei toe. Roer even goed door. Vervolgens kaneel, zout en baking-soda toevoegen en weer even roeren. Meng met een grote lepel het boekweitmeel en de havermoutvlokken door het geheel en vul dit aan met de gekozen vulling. Giet het mengsel in een ingevet bakblik en bak 55 à 60 minuten in de voorverwarmde oven.